Mijn favorieten

Blog

Checklist: Hoe maak je een woning klaar voor een bezichtiging?
Geplaatst op: 9 juni 2023
Een bezichtiging is allesbepalend voor de verkoop van je huis. Hoe zorg jij ervoor dat jouw huis uitblinkt en in de smaak valt? Wij bij makelaardij Kuilema, hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het vak en geven je graag advies. Daarom hebben we een checklist gemaakt die jou helpt bij het klaarmaken van je woning voor een bezichtiging. Neem deze bruikbare tips dus zeker mee voor een gelikte uitstraling en een succesvolle bezichtiging. Wacht niet en begin vandaag nog!
Lees meer...
De enige 3 tips die je nodig hebt voor het verkopen van een woning
Geplaatst op: 4 mei 2023
Wil jij graag je huis verkopen? Laten we maar meteen eerlijk zijn: een huis verkopen doe je in deze tijd waarschijnlijk toch wel. Maar de truc is om dit zo goed mogelijk te doen. Wat bedoelen we met “goed”? Zo snel mogelijk een mooie prijs voor jouw woning krijgen. Die mooie prijs krijg je alleen door aan deze drie factoren te voldoen...
Lees meer...
Wat is mijn woning waard? Hoe je een realistische verkoopprijs kunt bepalen
Geplaatst op: 5 april 2023
Het bepalen van de waarde van je woning is niet de meest leuke taak om uit te voeren. Toch heb je niet voor niks op deze blog geklikt: je wilt graag weten hoeveel jouw woning waard is. Dit kan belangrijk zijn als je van plan bent om te verhuizen, om te herfinancieren of omdat je gewoon nieuwsgierig bent naar de huidige marktwaarde. In deze blog laten we je verschillende manieren zien om de waarde van je woning te bepalen.
Lees meer...
Tips voor het bezoeken van de Open Huizen Dag
Geplaatst op: 10 maart 2023
De NVM organiseert op 1 april een Open Huizen Dag door heel Nederland. Als jij op zoek bent naar een huis in Groningen is dit hét moment om te handelen. Met de open huizen dag krijg je namelijk de mogelijkheid om huizen te bekijken, te reageren en ook om de wensen van je huis in kaart te brengen. Geen slecht idee om deze dag dus vrij te houden. Daarnaast raden we aan om niet zomaar, zonder voorbereiding, de open huizen dag te bezoeken. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent, zodat je mooie kansen niet laat liggen. Hoe je dat doet? Dat lees je hier!
Lees meer...
Starter op de woningmarkt in Groningen? Ontdek onze tips en tricks
Geplaatst op: 28 februari 2023
Ben jij een starter op de woningmarkt in Groningen en weet je niet waar je moet beginnen? We weten allemaal dat de huidige woningmarkt momenteel niet fantastisch loopt. Vooral voor starters kan het soms problematisch zijn om wat te vinden dat ook maar een beetje in de buurt komt van je minimale eisen. Dit probleem speelt helaas ook in Groningen: de keuze is beperkt en de prijzen zijn hoog. Nu wordt het langzamerhand wel een beetje beter, maar sommige mensen hebben toch echt nú een huis nodig. Herken jij je daarin? Lees dan snel verder voor onze beste tips en tricks.
Lees meer...
5 vragen die je niet mag vergeten te stellen tijdens een bezichtiging
Geplaatst op: 21 februari 2023
Ga je binnenkort een huis in Groningen bezichtigen en wil je weten welke vragen belangrijk zijn om te stellen? Goed nieuws, want wij bij Kuilema hebben 5 belangrijke vragen tijdens een bezichtiging voor je opgesomd en uitgelegd waarom deze zo belangrijk zijn. Want iedereen wil toch goed voorbereid een woning bekijken?
Lees meer...
Hoe financier je de verduurzaming van je woning?
Geplaatst op: 13 januari 2023
Zoals je misschien wel weet, heeft het verduurzamen van je huis veel voordelen. Wanneer je bent overtuigd om je huis inderdaad te verduurzamen, raden we je aan om eerst goed na te denken over hoe je dat gaat aanpakken. Er zijn verschillende manieren waarop jij je verduurzaming kunt financieren. Daarbij is niet elke optie geschikt voor jouw situatie. Daarom hebben we in deze blog de verschillende opties beschreven met de voor- en nadelen.
Lees meer...
Je woning verduurzamen: waarom en hoe doe je dat?
Geplaatst op: 1 december 2022
Je hebt vast wel eens gehoord over het verduurzamen van je woning. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom je op deze blog hebt geklikt. We merken dat veel woningeigenaren en eigenaressen het lastig vinden om de stap te zetten tot het verduurzamen van hun woning. Dat moet je ook zeker niet zomaar doen! Dat klinkt misschien wat gek, maar we adviseren je om éérst goed na te denken, voordat je stappen gaat ondernemen. Als je het verduurzamen namelijk goed aanpakt, kun je veel geld besparen!
Lees meer...
Wat gaat de woningmarkt doen in 2023?
Geplaatst op: 10 november 2022
Is 2023 het jaar dat jij het beste een huis kunt kopen of verkopen? Nu de feestdagen in zicht zijn en 2023 voor de deur staat, is het goed om te kijken naar wat de woningmarkt in het nieuwe jaar gaat doen. Dit is voor jou misschien wel dé kans om je huis te verkopen of het besluit te nemen een woning te gaan kopen.
Lees meer...
Woningnood nu eindelijk ten einde? Dit zeggen de cijfers!
Geplaatst op: 1 november 2022
Iedereen die binnenkort een huis wil gaan kopen heeft geluk; de huizenmarkt lijkt eindelijk wat ruimer te worden. Na een lange tijd te moeten lijden onder te hoge huizenprijzen en weinig keuze, komt het NVM met goed nieuws...
Lees meer...
Overdrachtsbelasting: wie betaalt wat?
Geplaatst op: 4 januari 2021
Ben je benieuwd wat er voor jou gaat veranderen door de Wet differentiatie overdrachtsbelasting van 2021? Makelaardij Kuilema legt het uit!
Lees meer...
Waarom het verkopen van je huis zonder makelaar nadelig kan zijn
Geplaatst op: 1 december 2020
Is zelf je huis verkopen wel zo’n slim idee? Makelaar Kuilema vertelt wat de nadelen zijn van het zelf verkopen van je huis.
Lees meer...
Dit zijn de meest gestelde vragen tijdens een bezichtiging
Geplaatst op: 2 november 2020
Zodra je besloten hebt een woning te kopen, zit je waarschijnlijk met een hele hoop vragen. Makelaardij Kuilema geeft antwoord op de meest gestelde vragen.
Lees meer...
Wat kun je allemaal doen met de overwaarde van je huis? | Makelaardij Kuilema
Geplaatst op: 5 oktober 2020
De overwaarde van je huis kun je op verschillende manieren besteden. Weet jij welke? Makelaardij Kuilema heeft het voor je uitgezocht. Lees snel verder!
Lees meer...
Vier tips om je huis zo zuinig mogelijk te verwarmen
Geplaatst op: 1 september 2020
Er valt veel te besparen op het verwarmen van je huis. Makelaardij Kuilema zet een aantal bespaartips voor je op een rijtje. Lees snel verder.
Lees meer...
Met deze vijf tips maak jij de mooiste foto's voor de verkoop van je huis!
Geplaatst op: 3 augustus 2020
Wil je jouw huis verkopen en ben je van plan om zelf de foto's te maken? Makelaardij Kuilema geeft je vijf tips hoe je dit het beste kunt doen. Lees snel verder!
Lees meer...
Waar moet je op letten bij het kopen van een eerste huis?
Geplaatst op: 10 juli 2020
Makelaardij Kuilema zet een aantal zaken voor je op een rij waar je op moet letten bij het kopen van een eerste huis.
Lees meer...
Vijf tips voor het sneller verkopen van je huis
Geplaatst op: 10 juli 2020
Snel je huis verkopen? Makelaardij Kuilema geeft je vijf tips! Lees gauw verder!
Lees meer...
Wat houdt kosten koper in?
Geplaatst op: 9 juli 2020
Bij het kopen van je droomhuis komen een heleboel kosten kijken. Makelaardij Kuilema legt hier uit wat kosten koper precies is.
Lees meer...